By: Dragan | May 11, 2013

Kick those doors
How many doors you tried to open?

Zelo zanimiva in zelo temeljna "računica"...


Akviziter hodi od vrat do vrat in pri 89. zaključi delovni teden.


Naredil je 7 poslov vrednih 100 enot.Na koncu tedna dela bilanco:100 dogovorov = 10x DA + 90xNE.Zaslužek z vsakim NE = 0,9 enote.


Skratka: vsakič, ko nekdo reče, da ga ne zanima, da nima težave, da to in ono... vsakič zaslužiš 0.9 enote (v tem primeru).


In nenazadnje: po vsej verjetnosti boste izvedeli ali si odprli vrata za bolj pirmeren čas, ko bo ideja  o koristih vaše ponudbe bolj dozorela.

Category: O motivaciji 

Tags:

By: Dragan | May 11, 2013

...as he guides you a lot :-/
Like your boss...

Kako je prišlo do tega, da vsak, ki zna narediti nekaj, meni da zna voditi prodajo?!Povedano drugače, da v prodajo premalo investira. Časa in denarja!V smislu šefa prodaje bi le ta moral/a vedeti naslednje gabarite (beri: minimum):kolikšna je povprešna vrednost posla? Če statistike ni (startup) potem vsaj kolikšna je predvidena ali ciljana vrednost.Kolikšno je povprečno obdobje pridobitve posla? Od prvega stika, via izvedbe, do zaključka oz. primopredaje (in v Sloveniji žal tudi terjatev). Pri obstoječih strankah pa od prvega stika (!) do...Koliko ga košta trenutna prodaja (z vsemi viri) in kolikšen je faktor neizkoriščenosti. Le tako lahko planira bodočo prodajo. Bodisi njeno povečanje in bodisi njeno zmanjšanje.Vsak v prodaji in širše bi ...

Category: O šefih 

Tags: sales management, boss 

By: Dragan | May 11, 2013  1. CRM je oznaka! Oznaka, kot vsaka druga. OP: ljudje prehitro sklepamo, da: če poznamo prevod (ne pomen), da vemo za kaj gre.
  2. Predstavlja aplikacijo. Orodje! Če hočete, da je orodje uproabno, ga morate znati pravilno uporabljati. Drugače pride do napak ali celo katastrof. Pomislite kaj lahko nastane, če bi bager uporabljal, nekdo, ki ga ne zna uporabljati?! Ne zna upravljati?!
  3. CRM deluje samo takrat, ko znate vzpostaviti odnose s trgom (sedanjimi ali bodočimi kupci). Če ni "R-ja" potem nimate "C-ja" in ni kaj "M-jati".
  4. cRm sistem je učinkovito (ne samo uspešno) delujoča celota. Obsega znanje, procese in orodja (ter odgovornosti).
  5. Nikakor sama aplikacija ne bo naredila "R-ja". To naredijo ljudje z drugimi ljudmi.

Torej:

  • bistven del oznake je R, znot...

Category: CRM osnove 

Tags: CRM basics, CRM, reltionship